04/09 - Redlobster in de KW Krant

 

Mijn interview in de KW Krant, hier helemaal na te lezen!

“Ik woonde jaren in Rumbeke, maar een jaar of vier terug verhuisden Bruno en ik naar Izegem. Dat verhuizen zelf ging vlot, maar de zoektocht naar dat ideale huis, dat had wel wat voeten in de aarde. Bruno en ik wilden een huis met charme en karakter en dat bleek geen sinecure om te vinden. Na een lange zoektocht botsten we op dit huis in de Guido Gezellestraat in Emelgem. Er was een pak werk aan, maar we hadden meteen grote plannen met dit huis. Intussen zijn de verbouwingen al even achter de rug en is het genieten. Wat zijn we blij dat we lang genoeg zochten én goed wisten wat we wilden. We probeerden het huis in ere te herstellen. De tegeltjes in de gang zijn dan wel gloednieuw, het patroontje komt de dag van vandaag niet zo vaak meer voor. Ik ontwierp ze zelf met behulp van een site. De vloerders dachten dat het erg druk zou worden, maar in deze gang past dit vloertje perfect!”

“Ik woon hier dicht bij mijn werk. Ik geef les in het Deeltijds Kunstonderwijs en dat aan de academie van Izegem en Roeselare. Algemeen Beeldende Vorming is mijn ding. Dat les geven ligt mij wel. Ik werkte na mijn studies vier jaar voor een bedrijf. Dat was erg interessant en ik leerde veel bij, maar toen ik uren aangeboden kreeg in de academie heb ik niet lang getwijfeld en die kans gegrepen. Ik werk nu deeltijds in het onderwijs en ben daarnaast zelfstandig onder de naam Redlobster.

Een fijne combinatie. Ik kan enerzijds rekenen op geweldig fijne collega’s in een toffe werksfeer en anderzijds kan ik zelf bezig zijn en mijn creativiteit botvieren. Dat vind ik luxe. Van twee walletjes, maar ik doe het allebei erg graag.”

“Redlobster is mijn eigen bedrijfje en daar ben ik trots op. Ik specialiseer mij in illustratie en vormgeving en dat kan allerlei kanten op. Ik werk graag projectmatig en leg mij daar dan volledig op toe. Zo illustreerde ik een tijd geleden een boekje voor de Waterwandeling in het Kortrijkse. Daarnaast werk ik veel voor bedrijven. Ik maak bijvoorbeeld presentaties visueler of ik zorg voor illustraties op verpakkingen, affiches en websites. Ook live illustreren op een evenement is heel fijn om te doen. Daarnaast heb ik al ramen en etalages opgevrolijkt, ontwerp ik eigen kerstkaartjes en magneten die ik dan verkoop. Een allegaartje van verschillende aspecten eigenlijk. Een boeiende job die mij erg veel afwisseling biedt en waar ik persoonlijk mijn ‘ei’ in kwijt kan.” 

“Ik probeer altijd en overal ideetjes te sprokkelen. Je weet nooit dat ik er wat mee kan in een volgende opdracht. Instagram en Pinterest zijn voor een creatieve geest als ik best boeiend en handig. Ik probeer dan ook ‘mee’ te zijn. Verder vind ik humor van groot belang. Als ik een tekening maak, zit daar nogal vaak subtiel wat humor in of net een vette knipoog naar iets. Dat is geestig! Ik wil mijn publiek echt vermaken en een goed gevoel geven.”

“Nu het schooljaar weer begonnen is, wordt het ook stiekem weer uitkijken naar het wielerseizoen. Eerst het veldrijden en dan de grote klassiekers in het voorjaar, die nu al zijn aangestipt in mijn agenda. De Ronde van Vlaanderen, daar blijf ik jaarlijks voor thuis! Ook Parijs-Roubaix wil ik liever niet missen. Ik sport ook zelf graag en ga geregeld lopen. En ook op vakantie wil ik het liefst actief houden. Bruno en ik houden van wandelvakanties. Als ik écht helemaal mag kiezen, dan liefst wandelen op een eiland. Ik heb al lang iets met eilanden, omdat de zee daar nooit ver weg is. De Europese eilanden mocht ik al ontdekken, Madeira en Kreta bijvoorbeeld. Prachtige natuur, écht genieten!”

“Ons zoontje Otto heeft ons leven alleen maar rijker gemaakt. We genieten van dat kleine mannetje. Een kindje doet je ook nog bewuster leven, ook al probeerde ik daar voordien ook al op te letten. Op mijn 16de heb ik beslist om geen alcohol of frisdrank meer te drinken. Je hebt het als mens niet nodig om te leven en ik mis het ook totaal niet. Ik eet ook vegetarisch. Groenten en fruit komen hier dagelijks op tafel. Lekker vers en gezond!

 

redlobster illustratie artikel KW Krant
redlobster illustratie artikel KW Krant
redlobster illustratie artikel KW Krant
gerelateerde blogberichten